Home ยป Blog ยป Home gym: Thuis trainen zoals in de sportschool

Home gym: Thuis trainen zoals in de sportschool

home gym

Wanneer je thuis je trainingen wilt doen zoals in de sportschool kan dat op verschillende manieren. Uiteraard kan je met losse dumbells, een stang met losse schijven en elastieken al veel soorten oefeningen uitvoeren. Nog luxer is de zogenaamde home gym. Een home gym wordt ook wel een fitness krachtstation, multi-station of power station genoemd. Met een home gym heb je een kleine sportschool thuis, op slechts een paar vierkante meter. Er zijn verschillende home gyms verkrijgbaar online. Ze verschillen van vrij eenvoudig tot zeer uitgebreid. In deze blog kijken we naar de soorten en benoemen we enkele punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een homegym.

Welke oefeningen kan je doen op een home gym station?

Je hebt goedkopere en eenvoudigere home gyms en duurdere en uitgebreidere. Vaak kan je op beide krachtstations meerdere oefeningen uitvoeren die vergelijkbaar zijn met oefeningen die je doet op bekende apparaten in de sportschool. Ook vind je vaak pulleys waardoor je trekoefeningen kunt doen. Bij de duurdere krachtstations kan je vaak het zitvlak en de rugleuning verstellen waardoor je de oefeningen kan uitvoeren met de juiste houding. Hierdoor kan je blessures voorkomen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een krachtstation?

Bekijk de home gym in de webwinkel | Beter Sport |

Bij de aanschaf van een krachtstation zijn er verschillende punten waar je op kan letten. Allereerst is het handig om een budget vast te stellen voordat je op zoek gaat. Heb je een groot budget dan kan je meer eisen stellen aan de home gym. Er zijn duurdere home gyms waar zelfs een leg press in verwerkt zit!

Verder is het fijn om te weten of de gewichten worden bijgeleverd bij het krachtstation. Ook kan het verschillen of je de rugleuning en het zitvlak kan verstellen. Dit is belangrijk omdat je er zo voor kan zorgen dat je een goede houding hebt bij het uitvoeren van de oefeningen. Hierdoor kan je blessures voorkomen en zorgen dat je zo effectief mogelijk werkt aan spieropbouw. Bij de meeste thuisstations zie je dat er hoge en lage pulleys Uiteraard is het belangrijk om te weten met hoeveel kg je kan trainen.

Monteren van het krachtstation

Wanneer je een krachtstation hebt besteld kost het vaak best wat tijd en werk om de home gym te monteren. Vaak is dit geen probleem omdat er een uitgebreide handleiding bij geleverd wordt. Het is wel slim om een betrouwbare webwinkel uit te zoeken die bekend staat om klantvriendelijkheid. Zo kan je goed geholpen worden wanneer je vragen hebt tijdens het monteren van de home gym.

nv-author-image

Op Thuisfit365.nl lees je allerlei informatie over thuis fit worden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *