Home » Blog » Krachttraining in huis: krachtapparatuur

Krachttraining in huis: krachtapparatuur

Krachttraining in huis: krachtapparatuur

Wil jij ook in huis aan krachttraining kunnen doen? Dan kan je verschillende krachtapparatuur en accessoires aanschaffen waarmee je een full body workout kan doen. Wanneer je jouw collectie steeds iets verder kan uitbreiden heb je na een tijdje een echte home gym en hoef je niet persé meer te betalen voor een abonnement op de sportschool. Wij hebben een lijst gemaakt van verschillende apparaten voor krachttraining in huis. Met deze krachtapparatuur maak je jouw eigen sportschool in huis.

Krachtapparatuur

Apparatuur die je vind in online winkels kan je vaak onderverdelen in fitnessapparaten (gericht op cardio) en op krachtapparaten. Ook de krachtapparaten kan je weer onderverdelen in verschillende soorten apparaten. Met een home gym heb je eigenlijk meerdere apparaten in één apparaat. Een veelzijdig krachtapparaat dus! Uiteraard zijn er nog veel meer soorten apparaten verkrijgbaar waarmee je bijvoorbeeld de benen, rug of buikspieren mee kan trainen. Hieronder vind je de verschillende apparaten.

Home Gym

De home gym is misschien wel het meest complete krachtstation dat verkrijgbaar is. Dit fitness krachtstation wordt ook wel multi-station of power station genoemd. Je hebt verschillende soorten krachtstations. Zo heb je instapmodellen die wat eenvoudiger zijn en duurdere modellen die heel veelzijdig zijn. Bij sommige modellen kan je maar liefst 30 verschillende krachtoefeningen uitvoeren. Denk hierbij aan verschillende bench press oefeningen voor het trainen van de borst, beenoefeningen zoals deadlifts, calfraise, lunges en squats. Ook oefeningen voor het trainen van de rug, core, armen en schouders kan je op dit apparaat trainen. Soms moet je er nog wel losse halterschijven bij aanschaffen.

Power Rack

Met een power rack kan je verschillende kanten op. Je kan het rack gebruiken tijdens het doen van squats. Wanneer je een stap voorwaarts doet kan je de barbell weer op het rack terugleggen. Combineer je het powerrack met een halterbank? Dan kan je veel soorten extra oefeningen uitvoeren, zoals verschillende soorten benchpress oefeningen. In een powerrack kan je ook pull ups uitvoeren. Daarom zijn de power racks vaak ook erg stabiel en stevig.

Benen trainen op de beentrainer

Op een beentrainer kan je verschillende beenoefeningen uitvoeren zoals de squat, de leg extension en de leg curl. Wil jij trainen voor mooie ronde billen dan kan je ook kiezen voor een fitnessapparaat waarmee je de glutes aanpakt. Vaak zijn er apparaten waarop je de leg curl en de leg extension beide kan uitvoeren.

€769,00
Fitness-seller.nl
€1.750,00
Fitnesskoerier.nl
€2.695,00
Fitnesskoerier.nl
€1.109,00
Bol.com

Meer fitnessapparaten voor krachttraining in huis

De bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele van de vele fitnessapparaten die je aan kan schaffen om thuis een eigen home gym te maken. Naast de bovenstaande apparaten heb je ook de bicep curl bank, de cable crossover, halterbank, buiktrainer, lat pulley station, rugtrainer, power tower, smith machine, trainingsbanken, half rack, squat rack en andere professionele krachtapparatuur.

nv-author-image

Op Thuisfit365.nl lees je allerlei informatie over thuis fit worden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *