Home Β» Blog Β» Onderhoud van jouw fitnessapparatuur

Onderhoud van jouw fitnessapparatuur

onderhoud van jouw fitnessapparatuur

Wanneer je fitnessapparatuur hebt aangeschaft is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo verleng je de gebruiksduur en kan je er een stuk langer plezier van hebben. Voor het onderhoud van jouw fitnessapparatuur kan je verschillende producten aanschaffen.

Fitnessapparaat behandelen met universele onderhoudsspray

De bewegende onderdelen van fitnessapparaten zoals de loopband, crosstrainer en hometrainer kan je insmeren met een siliconenolie of insprayen met een universele onderhoudsspray. Er is siliconenolie verkrijgbaar die speciaal geschikt is voor fitnessapparatuur. Ook kan je voor bewegende onderdelen gebruik maken van de Treadmill Lotion Spray. De geleidestangen van de SlimBeam kan je onderhouden met een speciaal smeermiddel dat jouw geleidestangen in een goede conditie houdt.

Reinigingsmiddelen voor fitnesstoestellen

Voor een goed onderhoud van jouw fitnessapparatuur is het belangrijk om de fitnesstoestellen goed te reinigen. In verschillende webwinkels zijn er speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de ClearGreen F3 Citroreiniger op basis van natuurlijke citronella. Ook de Flow Fitness Shine & Protect reinigingsspray kan je makkelijk gebruiken om zweet, vlekken en vuil te verwijderen. Je kan deze gebruiken voor het schoonmaken van fitnessapparaten, accessoires en yogamatten. Na het sprayen kan je het oppervlak schoonmaken met een droge doek. Hierdoor gaan materialen als carbon, fiber, acryl en metaal extra mooi glanzen.

Spinningfiets remblokjes vervangen

Wanneer je een spinningfiets hebt aangeschaft kan het zijn dat de remmen van de spinningfiets na verloop van tijd verslijten. Heb je een spinbike met een vilten remsysteem? Dan kan je eens in de zoveel tijd het remblokje vervangen door een nieuw vilten remblokje. Vaak kan je deze blokjes gemakkelijk bijsnijden om hem passend te maken. Om het vilten remblokje te kunnen bevestigen heb je een secondenlijm nodig. Heb je een spinningfiets met een magnetisch remsysteem? Dan is een vilten remblokje niet geschikt.

Onderhoud voor waterrower roeitrainers

Er zijn ook waterrower roeitrainers op de markt waarbij onderhoud misschien wel nΓ³g belangrijker is dan bij andere fitnessapparatuur. Er zijn verschillende spullen op de markt die je kunt gebruiken bij het onderhoud van de waterrower roeitrainer. Hierbij kan je denken aan kleurstof voor het water, tabs om algvorming te voorkomen en het water schoon te houden en aan speciale olie. Er is ook een speciale onderhoud set verkrijgbaar met een flesje Danish Oil (om het hout mooi te houden), Multi Clean (voor de kunststof en metalen onderdelen), een schuurpad (voor de rails en wielen), Puritabs en een speciaal doekje.

nv-author-image

Op Thuisfit365.nl lees je allerlei informatie over thuis fit worden. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *